Sosyal Medyada Kişisel Markalaşma

Sosyal medyada kişisel markalaşma, takipçilere kendini iyi pazarlamaktan çok daha fazlasıdır.

S
Sinan
22.11.2021 20:11
PAYLAŞ:

Kişisel Markalaşma Nedir?

Sosyal medyada kişisel markalaşma, takipçilere kendini iyi pazarlamaktan çok daha fazlasını gerektirmektedir. Kişinin kendini marka olarak tanımlayabilmesinde izlenebilecek birçok yöntem vardır. Bu sürecin düzenli paylaşımlar, paylaşımların aldıkları beğeni ve yorum sayısı, çekilişler düzenlemek gibi pek çok farklı basamağı vardır. Yeni medya (sosyal paylaşım siteleri), günümüzde kişisel markalaşma yolunda geleneksel medyadan çok daha önemli bir yer tutmaktadır. Sosyal medyada kişisel markalaşmanın getirileri:

●     Ün kazanma

●     Talep edilen kişi olma  

●     İyi gelir

●     Güvenilen bir kişi olma

●     Saygı görme

●     İnsanlar için rol model olma veya fenomen olabilme

 

şeklinde listelenebilir.

 

Sosyal Medyada Kişisel Markalaşma Nasıl Yapılır?

Sosyal medyada kişisel markalaşma yolunda pek çok farklı yöntem vardır. Yöntemlere ek olarak takipçi sayısının artırılması markalaşma yolunda en önemli husustur. Takipçi kazanma adımına geldiğinizde burada da izlenebilecek birçok yöntem vardır. İçeriğinizin aldığı yorumlar, kullanıcıların dikkate aldığı bir diğer önemli husustur. Kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar gibi çekiliş düzenleyerek de takipçi sayısı arttırılabilir.

Simpliers kullanıcılarına çekiliş düzenlerken pek çok kolaylık sağlıyor. Bu kolaylıklara, akıllı algoritmalar sayesinde tekrar etmeyen talihli seçimi, asil ve yedek talihli sayısı seçme, eğlenceli çekiliş animasyonları ve daha birçok farklı özellik dahildir.

Sosyal medyada kişisel markalaşmanın yapılabilmesi için belirli bir takipçi kitlesi oluşturmak gerekir. Kısacası, hitap ettiğiniz kitle ne kadar büyük olursa markanız o kadar büyük olur.

Kişisel Markanızı Oluşturmak İçin Sosyal Medyadan Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Sosyal medyada kişisel markalaşmanın ilk ve en önemli adımı takipçi sayısını artırmak olduğundan bu konuda başvurulabilecek pek çok yöntem vardır. Ancak bu yöntemlerin bazıları kendi içinde birtakım zorluklar barındırmaktadır. Örneğin, çekiliş yapabilmek için belirli söz veya söz öbekleri yazılması istenmektedir. Bunu yapabilmek için de belirli yardımcı program veya hizmetlerden yararlanılmalıdır. Düzenlenen çekilişlere pek çok madde eklenebilir. Kısacası, kişisel markalaşma yolunda sosyal medyada faydalanılabilecek yöntemlerden biri de çekilişlerdir.

Youtube üzerinden bir başka örnek vermek gerekirse:

Youtube’un çalışma prensibi yapay zeka kaynaklıdır. Bu yapay zeka, sizin videonuzu önerilen videolara getirmeden önce belirli kontroller gerçekleştirir. Bu kontroller kullanıcının ilgi alanları gibi etki edilemeyecek bölümler de barındırmaktadır. Etki edilebilen kısımda ise video paylaşma sıklığı yani içerik paylaşım düzeni çok önemlidir. İçerik paylaşım düzeninden farklı olarak videonun aldığı yorumlar, sayfanın takipçi sayısı, beğenilme ve beğenilmeme oranları da bu yapay zekanın hesaba kattığı şeylerdir.

Sosyal Medya İle Kişisel Markasını İnşa Edenlerden 

Örnekler (Türkiye ve Dünya çapında tanınan örnek kullanıcılar bulalım. Türk olmak zorunda değil. Örnek kişilerin, siyasi veya ideolojik olarak nötr olmasına dikkat edelim)

 

Nusret Gökçe, bilinen adıyla Nusret veya bir diğer ismiyle Salt Bae; kasap, şef ve restoran işletmecisi. Yayınladığı bir video sayesinde kısa süre içinde büyük bir sükse yaptı ve internet fenomeni oldu.

 

Felix Arvid Ulf Kjellberg, bilinen ismi ile PewDiePie. Aksiyon ve korku oyunlarını içeren Let’s Play tarzı videolarla başladı ve 2012 yılının ortalarında büyük bir takipçi kitlesine ulaştı. 2013 ile 2019 yılları arasında Youtube'da en çok abonesi olan kanal olmuştur. Günümüzde hala tek kişi tarafından işletilen kanalın Haziran 2020 itibarıyla 105 milyondan fazla abonesi bulunmaktadır.

 

Berkcan Güven ya da takma adıyla BEGE. Kariyerine 2014 yılında başlamıştır. Oyun, müzik ve eğlence içerikli videolar çekmektedir. Videolarında genellikle ailesini de göstermektedir. BEGE özellikle yayınlamış olduğu müzik parçalarıyla tanınmaktadır.

 

Aykut Elmas, başlangıçta Halil İbrahim Göker ve Uğurcan Akgül ile vakit değerlendirme amacıyla çektiği videoları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmasıyla tanınmaya başladı. Oldukça popüler olan Elmas, videolar çekmeye devam ediyor.

 

 

İlgili Yazılar